divendres, 13 de maig del 2011

Notes de premsa electoralistes

Originàriament aquesta entrada s'havia publicat en aquest blog el 12/05/2011. Es torna a publicar per problemes en el blogger.


La majoria de vegades que Riudellots de la Selva surt als diaris, concretament quan es parla de l’Ajuntament, és perquè l’Ajuntament envia notes de premsa als mitjans de comunicació. Malauradament, no són els periodistes i professionals de la informació els que vénen a buscar la informació, sinó que sovint es publiquen les notes de premsa que els hi arriben a la redacció. Una cosa és quan hi ha una notícia de veritat i l’altra crear-la.


Pels que no són veïns de Riudellots de la Selva, la majoria d’aquestes notícies són intranscendents però entenem que donen “bona premsa”. Els interessats ja ens assabentem d’aquestes notícies perquè es publiquen al butlletí municipal (BIM), es tornen a publicar a la revista municipal (El Cric), en bans, paperets, etc., mitjans més que suficients perquè la informació arribi a qui interessi, al ciutadà/na de Riudellots. I, en canvi, si hi ha qualsevol fet transcendental o que interessa de veritat, moltes vegades no hi ha res més que el boca-orella.


Però també entenem que moltes d’aquestes notes de premsa, sobretot les de l’últim any, són molt rendibles políticament per CIU (Eleccions al Parlament de Catalunya 2010 i Eleccions Municipals 2011).


És necessari que en una població com a Riudellots de la Selva, l’alcaldessa Montserrat Roura (CIU) tingui una responsable de comunicació (vegeu el comentari final d’aquest enllaç, on Montse Codina escriu com a responsable de comunicació de l’alcaldessa de Riudellots)? Quin cost té pel municipi?


En el butlletí municipal número 92, (març 2005) s’exposava que la Junta de Govern Local de Riudellots de la Selva, en data 18 de febrer de 2005 aprovava la proposta de comunicats de premsa i aspectes diversos de comunicació, per un import mensual de 382,80 € (IVA inclòs) durant l’exercici de 2005. Encara és vigent aquest acord? quin cost anual representa? No hi ha suficient personal municipal que s’hagi d’externalitzar serveis com aquest? és un servei realment necessari en època de crisi, quan s’estan retallant subvencions, sous, etc.? a qui convé aquesta necessitat de publicitat?


Algunes notes de premsa que hem trobat navegant per la xarxa:


L’Ajuntament de Riudellots inicia les obres d’ampliació de la llar d’infants municipal. (15 juliol 2010, web municipal)


L’Ajuntament de Riudellots de la Selva contracta 4 persones a través del pla d’ocupació extraordinari per pal·liar els danys ocasionats amb motiu del temporal del mes de març (20 juliol 2010, web municipal)


Les obres de l’Espai Jove de Riudellots de la Selva es troben en la seva última fase (6 setembre 2010, web municipal)


Actes previs i primer cap de setmana de festa major de Riudellots de la Selva (15 setembre 2010, web municipal)


Taula rodona del ferrocarril (18 setembre 2010, web municipal)


L’alcaldessa de la població, Montserrat Roura i la consellera d’Acció Social, Carme Capdevila han visitat el Servei d'Atenció Integral per a la gent gran de Riudellots de la Selva (10 novembre 2010, web municipal)


Nota de premsa: centre de dia (17 gener 2011, web municipal)


L'Espai Jove de Riudellots de la Selva s'inaugurarà el proper dissabte 29 de gener (21 gener 2011, web municipal)


L’Ajuntament de Riudellots de la Selva adquireix quatre localitzadors de persones (17 febrer 2011, web municipal)


Les Xarxes d’Itineraris Saludables no és un projecte municipal, sinó que és un projecte de Dipsalut (Diputació de Girona) que s’ha realitzat a 105 municipis gironins (23 febrer 2011, web Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona)

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada