dilluns, 16 de maig del 2011

Arriba l’esprint final de les municipals!


Aquest cap de setmana els partits que es presenten a les eleccions municipals de Riudellots de la Selva, el proper 22 de maig de 2011, han fet un fort esprint repartint els seus programes electorals, saludant veïns i fent mercats.

Aquesta setmana queda la recta final, els actes finals de campanya dels 3 partits:


- Dimarts 17 de maig de 2011, a les 20.30 h, SI Riudellots. “Acte Central de Campanya” Parlaran l’alcaldable Guillem Burset (núm. 1), Xavier Lòpez (núm. 3) i Paula Tubert (núm. 4). Presentarà Jordi Camps (núm. 2).


- Dijous 19 de maig de 2011, a les 20.30 h, IpR. “Acte final de campanya: el proper govern de Riudellots”. A càrrec de l’alcaldable Paola Estrada (núm.1). Intervindran: Quim Xifra (núm. 2), Xavier Calderó (núm. 3), Nuri Prats (núm. 4) i Cristina Talles (núm. 5).


- Divendres 20 de maig de 2011, CIU Riudellots. No tenir web ni blog actualitzat de CIU Riudellots a la xarxa fa que t’hagis de fixar en els múltiples paperets que hi ha pel poble o a la bústia, i a vegades se’ns poden passar per alt, fent que molta gent no sàpiga com s’estructura l’acte final de CIU ni qui és el “polític” convidat, a part de l’alcaldable Montserrat Roura (núm.1). Per si voleu recordar la campanya de les municipals anteriors, encara trobem a la xarxa el vídeo de CIU Riudellots de les municipals de 2007 i el vídeo de l’acte final de campanya del 2007


Algunes reflexions sobre els programes electorals:

Potser el debat electoral hauria estat més ric i plural si abans els partits ja haguessin fet els seus mítings explicant les seves propostes electorals i el debat hagués estat l’acte final de campanya de tots els partits. Això hagués donat caliu de poble i de campanya.


Ara que tenim la publicitat dels tres partits polítics i que ens presenten els seus projectes per Riudellots, no sabem si tindrem temps d’analitzar-ho com ens agradaria ni de fer una comparativa dels tres partits i les seves propostes. Però a primer cop d’ull i deixant de banda els formats i la presentació de les propostes, veiem que hi ha dues candidatures, que són SI Riudellots i IpR, que ens han presentat les candidatures com un equip de persones, presentant els diversos membres que la formen, els seus vincles amb la població, i sobretot, les seves il·lusions i els seus projectes pel poble, que són molts i alguns d’innovadors. SI ha fet un programa llibret més extens, IpR més breu, però tots dos amb contingut.


En canvi, el programa de CIU és més institucional, no presenten cadascun dels membres de la candidatura així que no sabem si és una candidatura sòlida com les altres. Expliquen molt el que han fet però poc què faran. Hi ha coses que són bàsiques i que ni cal que sortissin en un programa electoral “programació i dinamització de l’Espai Jove”, home, si l’has construït és el mínim que has de fer!; “atenció a les necessitats de l’escola”, són coses bàsiques! governi qui governi, segur que ho farà! Més de la meitat de programa de CIU és basa més en el que han fet i no en el que faran, això sí, hi ha més fotografies que text.

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada