dilluns, 15 d’agost del 2011

Autobombo 3: Entrevista d’interès general o màrqueting?


A veure, tots sabem que cada any, en ple mes d’agost les notícies que apareixen a la premsa són d’importància relativa, molt superficials, i que un cop s’han acabat els fitxatges futbolístics de l’estiu fa falta “teca” per omplir el mes d’agost.


Malauradament, l’entrevista a l’alcaldessa de Riudellots i diputada al Parlament de Catalunya, del 14 d’agost de 2011 al diari El Punt Avui, la Sra. Montserrat Roura i Massaneda té aquest tarannà. Què aporta de nou? Res. És una entrevista per tirar-se “floretes”, com les dues darreres i molt similars que ja varen sortir publicades l’1 de juny de 2009 (autobombo1: entrevista Sra. Montserrat Roura juny 2009) i el 2 de novembre de 2009 (autobombo2: entrevista Sra. Roura novembre 2009) (aquest cop almenys han actualitzat la fotografia), però que a part de dir que ho estan fent tot molt bé i que tenen molts projectes, aquesta entrevista no aporta un contingut massa interessant. Que és empresària l’alcaldessa per afirmar que “Disposem de 5.000 llocs de treball”? Els llocs de treball en empreses privades i el teixit industrial, precisament, no són una qüestió municipal, sinó privada. Com pot apropiar-se dels mèrits dels empresaris? Si els immigrants que viuen a Riudellots (tots?) tenen feina és gràcies a l’ajuntament, a les empreses o per mèrits propis? Pensem una mica, si us plau!


El que ens ha desvetllat aquesta entrevista és un interès per saber si aquesta ja s’inclou en la propera campanya electoral de CIU pel 20-N, ja que en les passades eleccions al Congrés del 2007, la Sra. Roura també anava a les llistes. Que potser ja se li han quedat petits els càrrecs polítics que ha ostentat i vol fer el salt a Madrid? De moment ha estat Consellera Comarcal de la Selva (2003-2011), Alcaldessa de Riudellots de la Selva (2003- actualitat), membre del Comitè Executiu de l'ACM (2007-?), presidenta de la Comissió Dona i Municipi de la Federació Gironina de CIU (2007-?), Diputada al Parlament de Catalunya (2011- actualitat), presidenta de la Mancomunitat de la Conca de l’Onyar, etc.


Encara no entenem com en la seva fitxa de diputada al Parlament posa que té “dedicació exclusiva” com a alcaldessa a l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i al mateix temps pot ser diputada? S’entén que tota persona que té una dedicació exclusiva, en té una i prou. No existeixen dues dedicacions exclusives perquè quan es parla d’exclusiu la paraula ja ho diu, s’exclou qualsevol altre activitat. O estàs a l’atur o treballes, però no pots estar a l’atur i treballar si no es fa de forma il·legal; una cosa exclou l’altra. Com pot ser que els polítics acumulin càrrecs, sous, responsabilitats, etc? Si als treballadors no se’ls permet aquesta dualitat (cobrar d’atur i treballar) perquè als polítics que són els “representants” de tots, pagats amb diner públic i amb una responsabilitat pública se’ls permet l’acumulació de càrrecs i sous, com el cas de la Sra. Roura, amb un sou de diputada, més dietes, etc. i una “indemnització” per alcaldessa (Veure acta del ple municipal de 22 de juny de 2011)?


En el diari El Punt Avui del dilluns 15 d’agost de 2011, s’ha publicat l’article “Sous arreglats”, on hi trobem un acurat llistat del sou anual d’alguns polítics gironins, entre els quals hi trobem el de l’alcaldessa de Riudellots de la Selva i diputada al Parlament, la Sra. Montserrat Roura. En l’estmentat article surt que la Sra. Roura cobra 40.202 € anuals com a diputada i 5.375 de comissions, que sumen 45.577 € anuals; però hi faltarien les dietes i desplaçaments (veure web IpR on es diu que són 30.156,56 euros en concepte de despeses de viatge i desplaçaments, tal i com està publicat en la plana web del Parlament de Catalunya ), i el més important i que no han publicat al diari: una indemnització de 1.500 euros mensuals com a Alcaldessa de Riudellots (18.000 € anuals). Si sumem: 40.202 € (diputada) + 5.375 € (comissions) + 30.156,56 € (desplaçaments i dietes parlament) + 18.000 € (Aj. Riudellots) = 93.733,56 € anuals. No calen paraules, les xifres ho diuen tot.


Per què les preguntes de l’entrevista del 14 d'agost són generals i per quedar bé? Quina imatge es vol vendre? Per què parla tant del polígon quan són empreses amb activitat econòmica privada i que en la seva major part estan descontentes del tracte de l’ajuntament? Per què cal ressaltar que a Riudellots els “immigrants” treballen? Quina imatge es vol vendre del municipi? Per què no parlen del nivell d’endeutament real de l’ajuntament? Per què no es fa cap pregunta “compromesa” a una política que és parlamentària i que està votant al Parlament les retallades que ens afecten a tothom? Riudellots no és una ciutat-dormitori? Els dissabtes a la tarda el poble està desert, la major part dels comerços tancats i el teixit associatiu del poble creix però no gràcies a l’ajuntament, sinó a la voluntat ciutadana. Si l’únic projecte d’aquest equip de govern és canviar les canonades del nucli antic, potser és per rentar la cara a un nucli antic o barri vell que ja no existeix i on bàsicament hi trobem pisos nous de recent edificació?


I per últim, està publicitant que s’haurà de contractar més personal municipal aquest any, i a hores d’ara, l’ajuntament encara no ha fet pública a la web municipal la convocatòria de les dues places de tècnic A2, el termini de la qual per accedir a aquest concurs-oposició finalitza el proper 29 d’agost. Això és transparència?

.

1 comentari: