divendres, 29 d’abril del 2011

Dubtes i inquietuds preelectorals

- Per què les Jornades Interculturals de 2011 s’han celebrat a principi del mes d’abril? és important demostrar que es “treballa per a tots els col•lectius” que tenen dret a vot, o bé demanar-los-el? Curiosament el dia 10 va coincidir aquesta jornada amb actes organitzats per IpR i SI ... que era contraprogramació perquè en aquests actes hi haguessin menys assistents, o t’haguessis de “posicionar” on assisties, o bé tenir tot el diumenge ocupat? Aquests actes organitzats a decretazo no ajuden a fer poble, a fer caliu, a l'associonisme, a la participació ... les coses milloren quan s'organitzen des de baix, des del carrer, des de les entitats ... no des dels despatxos.

- Per què en els actes que organitza l’Ajuntament de Riudellots (CIU) sempre hi ha el recurs del tècnic del Consell Comarcal de la Selva? Tots aquests tècnics són de l’Àrea de Benestar Social ... qui s’atreveix a dir no a la consellera comarcal d'Acció Social de la Selva i alcaldessa de Riudellots, la Sra. Montserrat Roura?
• 08/04/2011- VIII Jornades Interculturals. Cine fòrum conduit per la tècnica d’immigració del Consell Comarcal de la Selva, Laura Viñoles.
• 11/03/2011- Dia Internacional de la Dona. Xerrada informativa sobre el Pla d‘atenció a la dona a la comarca de la Selva a càrrec d‘Ester Mas, responsable d‘Atenció a la Dona a la Selva.
• 04/02/2011- Presentació del Centre de Serveis per a la gent gran. Van intervenir, entre altres, l’alcaldessa i diputada, Montserrat Roura; el gerent del Consorci de Benestar Social, Sergi Carmona; i la coordinadora de Centres d’Àmbit Rural, Elisenda Serra.

- Per què la celebració dels 50 anys de l’escola cau en plena precampanya electoral (30 d’abril) i la Diada dels jubilats (7 de maig) en plena campanya? qui paga la cobla i la botifarrada de la festa escolar i el dinar dels jubilats? segons la nova normativa electoral, estan permesos aquests actes o serien denunciables a la junta electoral? Els nens no poden votar, però els pares i els avis sí!

- En un poble amb 2000 habitants és necessari tenir tres edificis municipals com l’Espai Jove, els baixos de l’ajuntament / sala polivalent i la Casa de Cultura on es dupliquin activitats i espais? No hauria estat lògic fer un gran centre cívic on aglutinar en un mateix espai Casa de Cultura, Casal de Jubilats, Espai Jove, bar, biblioteca, sales per entitats, sales amb ordinadors, sales per tallers i cursos, despatxos per associacions, etc?
Seria un lloc intergeneracional, on mentre les àvies fan un curs de patchwork, els avis juguen a la botifarra o fan tertúlia, els menuts escolten contes a la biblioteca mentre els seus germans més grans estudien a la sala d’estudi, els oncles busquen CD/DVD a la biblioteca i els pares aprofiten per fer un curs de fotografia o d’internet. A mitja tarda, tota la família es pot trobar per berenar al bar del centre cívic. Al vespre, alguns se’n van cap a casa a sopar i dormir mentre d’altres membres de la família es queden al centre cívic perquè tenen reunió al despatx de l’associació. Al final de la jornada, el conserge revisa que no hagi quedat ningú, tanca els llums i la porta i demà serà un nou dia.

.

1 comentari:

  1. Fantàstica reflexió! Només desitjo que aquestes eleccions siginifiquin un canvi pel nostre poble i aconseguir que el rigor, la sensibilitat i la transparència que són conceptes claus, bàsics i fonamentals per qualsevol democràcia i en major mesura a l'àmbit local imperin de nou al nostre poble i poguem sanejar d'una vegada aquesta hegemonia política enquilosada amb l'objectiu que Riudellots pugui, definitivament, variar el seu rumb!

    ResponElimina